Kpivovari

Upišite datum i godinu rođenja:

* Upisom datuma rođenja potvrđujete da ste navršili zakonom propisanu starosnu dob potrebnu za konzumiranje alkoholnih pića.

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama. Vjerujemo u odgovorno konzumiranje piva i odgovorno objavljivanje. Komentari koji su neprikladni, uvredljivi ili sugeriraju neodgovorno konzumiranje bit će izbrisani.

Blog Single
#grif 13.03.2020

Imamo Grif za Dan svetog Patrika – u Pivani predstavljen Zeleni Grif

Mikropivovara Grif danas je u zagrebačkoj Pivani povodom Dana svetog Patrika predstavila – Zeleni Grif. Specifičnost ovog piva leži upravo u njegovoj boji, dobivenoj pomoću prirodne boje spirulina alge. Stil koji mikropivovara Grif ima u svojoj standardnoj ponudi, Grif Pilsner prilagođen je za ovu prigodu. Radi se o laganom, pitkom pivu s naglašenom cvjetnom notom koja se dobiva korištenjem plemenitog njemačkog aromatičnog hmelja Tettnager.

Razlog za lansiranje ovog piva otkrio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk. „Tražili smo prirodnu boju koja nema negativan utjecaj na okus i aromu piva te po mogućnosti ima dodatan povoljni učinak koji bi oplemenio naše pivo. Odabir je pao na plavu spirulina algu koja je jedan od najstarijih organizama na planeti, star preko 3,6 milijardi godina. Stanovnici Afrike, Sjeverne Amerike i Azije koriste ga tisućama godina kao dodatak prehrani. Drevni Asteci konzumirali su sušenu spirulina algu kao suhi kolač. Sadrži do 60 posto proteina u suhoj tvari što je tri puta više od sadržaja proteina u goveđem mesu“, objasnio je.

No uz vrhunsko pivo, obično idu i ukusni zalogaji. Tako su u Pivani osmislili i poseban slavljenički jelovnik na kojem su prigodne zelene delicije poput burgera, rižota i panna cotte koje je osmislio glavni kuhar Pivane Marko Jovanović, a mogu se isprobati sve do 17. ožujka.

Širenje pivske kulture i uveseljavanje hrvatske pivske zajednice kvalitetnim pivom neki su od ciljeva kojima Grif mikropivovara teži u svom radu.

 

“Zeleni Grif konkretna je reakcija na direktne zahtjeve koji su došli od strane naših kupaca. Iznimno nas veseli što dovodimo mali dio Irske u naše krajeve, pogotovo jer su Irci poznati po uživanju u hrani i dobrom pivu. Zeleni Grif bit će dostupan od 13. ožujka u izabranim lokalima“, rekao je Matko Radovčić, menadžer za komercijalnu izvrsnost u K pivovari.

Grif
 

UPIŠI DATUM ROĐENJA

 

Upisom datuma rođenja potvrđujete da ste navršili zakonom propisanu starosnu dob potrebnu za konzumiranje alkoholnih pića.

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama. Vjerujemo u odgovorno konzumiranje piva i odgovorno objavljivanje. Komentari koji su neprikladni, uvredljivi ili sugeriraju neodgovorno konzumiranje bit će izbrisani.

Više o uvjetima korištenja službene stranice, pravilima privatnosti i pravilima ponašanja saznajte na sljedećim linkovima: Uvjeti korištenja , Pravila privatnosti , Pravila ponašanja

Uuups, izgleda da trebate pričekati još malo...