Kpivovari

Upišite datum i godinu rođenja:

* Upisom datuma rođenja potvrđujete da ste navršili zakonom propisanu starosnu dob potrebnu za konzumiranje alkoholnih pića.

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama. Vjerujemo u odgovorno konzumiranje piva i odgovorno objavljivanje. Komentari koji su neprikladni, uvredljivi ili sugeriraju neodgovorno konzumiranje bit će izbrisani.

Blog Single
#Svi 15.11.2019

K Pivovari nastavlja s ulaganjem u Vukovarsku mikropivovaru

Tvrtka K Pivovari investirala je 850 tisuća kuna u novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva, čime će se dodatno povećati proizvodni kapacitet Vukovarske mikropivovare.

 

Riječ je o dodatna četiri fermentora, od kojih tri ima volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara, te cilindričnom spremniku od 33 hektolitara. Uz to, tvrtka K Pivovari uložila je u novu etiketirku i pisač. Dosadašnji proizvodni kapacitet mikropivovare iznosio je 5.000 hektolitara godišnje, a novom investicijom on je povećan na 6.500. 

 

Proizvodni pogon otvoren je u kolovozu 2018. godine, a nalazi se u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Tvrtka K Pivovari u pogon je uložila 11 milijuna kuna, čime su potaknuta daljnja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

 

“Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru naša ulaganja nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, posebice u smjeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukvarskom pivu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje“, izjavio je Mario Duvnjak, direktor i član Uprave tvrtke K Pivovari.

 

Vukovarsko pivo proizvodi se prema originalnom receptu, a riječ je o svijetlom, nepasteriziranom i filtriranom pivu koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje.