Kpivovari

Upišite datum i godinu rođenja:

* Upisom datuma rođenja potvrđujete da ste navršili zakonom propisanu starosnu dob potrebnu za konzumiranje alkoholnih pića.

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama. Vjerujemo u odgovorno konzumiranje piva i odgovorno objavljivanje. Komentari koji su neprikladni, uvredljivi ili sugeriraju neodgovorno konzumiranje bit će izbrisani.

Blog Single
#Pivana 04.12.2019

Dva idealna jela uz Grif Pilsner i New England IPA-u

Danas postoji mnogo kreativnih načina spajanja piva i hrane, a potencijalne kombinacije postaju složenije jer svaki pivski stil sadrži različite okuse. No, ne brini ako još uvijek nisi pivski connoisseur. Kako bismo ti olakšali izbor, Pivanin meni obogatili smo combo ponudom jela i piva.

Grif pulled pork + Grif Pilsner

Pivo: Grif Pilsner

Profil okusa: U ovom laganom i pitkom pivu prevladavaju cvjetne note dobivene iz plemenitog aromatičnog hmelja Tettnager. Pivo je posvećeno klasičnom njemačkom pilsneru, a nakon ukomljavanja, fermentacije na niskoj temperaturi, pretoka i odležavanja, idealno ga je popiti na temperaturi od 3 do 8 °C.

Jelo: Grif pulled pork

Sastojci: Pecivo sa sipinim crnilom proizvedeno u Pivani, trgana svinjetina koja se 15 sati peče na laganoj vatri i homemade BBQ umak.

Zašto se dobro slažu: Što se tiče kombiniranja s hranom, pilsner je jedno od najraznovrsnijih piva. Istovremeno je dovoljno intenzivan da se dobro slaže s azijskom kuhinjom, ali neće nadvladati okuse delikatnijih jela poput svježeg kozjeg sira. Međutim, većini pilsner najbolje “sjeda” uz jela poput pizza, roštilja i pulled porka. Lagano pivo idealno je za čišćenje nepca između zalogaja.

Grif burger + Grif New England IPA

Pivo: Grif New England IPA

Profil okusa: Pivo sadrži sočne hmeljeve i sladove iz Novog Zelanda, Australije i SAD-a, a voćne note isprepliću se s aromom niske gorčine. Postupak izrade i sastojci daju poseban okus ovom pivu: dvostruko suho hmeljenje, kvasac koji naglašava estere, dodatak veće količine hmelja u neobična vremena vrenja te veći omjer zobi i pšeničnog slada.

Jelo: Grif burger

Sastojci: Pecivo sa sipinim crnilom proizvedeno u Pivani, burger od 250 grama čiste junetine, jaje koje se peče samo jedan kratak moment i homemade umak čije sastojke držimo tajnim. 😉

Zašto se dobro slažu: U stilovima poput IPA-e dominiraju cvjetne ili voćne arome te sladni okusi za što su zaslužni različiti hmeljevi i sladovi. Iz tog razloga odlično se kombiniraju s intenzivnijim jelima, kako pivske arome ne bi u potpunosti preuzele arome jela. Često takva jela dolaze iz indijske ili američke kuhinje, poput našeg Grif burgera koji je u idealnom balansu s kompleksnim okusom samog piva.

 

Prati nas i dalje i podebljaj svoje znanje o kombiniranju piva i hrane. Vjeruj nam, na taj ćeš način još više uživati u ispijanju svojeg omiljenog pića! 😉

 

Grif
 

UPIŠI DATUM ROĐENJA

 

Upisom datuma rođenja potvrđujete da ste navršili zakonom propisanu starosnu dob potrebnu za konzumiranje alkoholnih pića.

Ova stranica namijenjena je osobama starijima od 18 godina i njen sadržaj ne smije se dijeliti s maloljetnim osobama. Vjerujemo u odgovorno konzumiranje piva i odgovorno objavljivanje. Komentari koji su neprikladni, uvredljivi ili sugeriraju neodgovorno konzumiranje bit će izbrisani.

Više o uvjetima korištenja službene stranice, pravilima privatnosti i pravilima ponašanja saznajte na sljedećim linkovima: Uvjeti korištenja , Pravila privatnosti , Pravila ponašanja

Uuups, izgleda da trebate pričekati još malo...